Slow&YinYoga
Zaterdag, 21 september • 09:00 - 10:00
Slotlaan, Maanzaal
Yvette Donders
1 plaats beschikbaar
Beschrijving
In deze les zie je een combinatie terug van SlowYoga en YinYoga.
Soms is de les precies half om half verdeeld en soms zal de docent de verschillende stijlen in elkaar verweven. Bij de SlowYogales staat het meditatieve karakter op de voorgrond en beweeg je jezelf zacht en mild door de houdingen heen. Vooral gericht op voelen en Zijn. Bij YinYoga blijf je lang in de houding om diepere lagen in je lichaam en in jezelf te openen. Het is een zachte les waar je heel ontspannen uitkomt.
Voor de geschiedenis van Yin Yoga gaan we terug naar omstreeks 1980, de bedenker is Paul Grilley. Houdingen komen oorspronkelijk uit de Hatha Yoga. Het doel is om de energie (yin en yang) in het lichaam terug in balans te brengen. Dit doen we door te werken met verschillende spiergroepen en skeletonderdelen. We werken aan de witte massa, denk aan je botstructuur; pezen; gewrichten en bindweefsel. Yin Yoga kenmerkt zich door de duur waarin je je in een pose bevindt. Naarmate je langer in de houding verblijft zo’n 3-5 minuten zul je steeds meer rek ervaren op de dieper gelegen delen van het lijf. Na een houding, neemt de bloedtoevoer toe, voel je de energie stromen en zul je meer ruimte en mobiliteit ervaren en dat is goed voor je gezondheid.
Opbouw Les
De les begint met ademhalingsoefeningen en rustige vloeiende bewegingen. Daarna houden we de poses voor wat langere tijd vast. Ookal lijkt het een statische beoefening, intern gebeurt er van alles. Het kalmeren van de zintuigen zal je helpen om de ruimte in en om het lichaam te ervaren en daarmee je lichaamsbewustzijn te vergroten. Je gaat zelf op onderzoek uit in je lijf. We zijn allemaal verschillend, qua lichaam en geest dus of je lenig bent of niet doet er niet toe. Je leert beter te voelen wat jij nodig hebt, kortom te luisteren naar de leermeester in jou.