Start Ashtangamaand
Zaterdag, 23 september • 12:00 - 14:00
Bodhi Centrum
Ester Belder
In 2011 kwam ik in aanraking met yoga. Na een aantal jaar verschillende yogavormen te hebben beoefend, ontdekte ik in 2017 ashtanga yoga. Al snel was ik verkocht en niet lang daarna begon ik aan een docentenopleiding; ik wilde niets liever dan deze bijzondere en transformatieve practice delen! Het mooie aan yoga vind ik dat het een eindeloze ontdekkingstocht is in jezelf. Vooral het spel van kracht en zachtheid, vasthouden en loslaten, vind ik fascinerend en vind ik elke dag weer terug op de mat. De yogafilosofie en andere docenten blijven me inspireren om te groeien als persoon en als docent. Naast het geven van groepslessen in verschillende studio’s, geef ik ook lichaamsgerichte coaching, waarbij ik yoga veelal inzet.
Beschrijving
Zaterdag 23 september t/m 20 oktober 2023

Wil jij dolgraag meer diepgang in jouw eigen yoga practice? Vind je het interessant om een maand lang, meerdere dagen in de week op de mat te staan en te voelen wat het met je doet? Ben je nieuwsgierig en houd je van een uitdaging? Dan is deze yogamaand wellicht iets voor jou :)

En dan niet zozeer de uitdaging om fysiek alle houdingen in een maand er doorheen te kunnen jagen, maar de uitdaging om vaak op de mat te staan. Op momenten dat je er naar uitkijkt en momenten dat je het liefst nog een keer om zou willen draaien in bed. Open te staan voor dat wat er op komt. Te voelen wat er kan en waar de grens ligt. Op te merken wat de veranderingen zijn gedurende de maand, zowel op de mat als van de mat af.

Het programma

Op zaterdag 23 september starten we van 12:00-14:00 uur met de eerste les bij Bodhi Centrum. Dit zal een mysore introductieles worden waarbij je informatie krijgt over de serie, over de maand en ook fysiek aan de slag gaat met de serie, zodat je weet hoe je op maandag kunt starten tijdens mysore. Daarna zal het programma starten met 4 mysore momenten in de week, 1 ashtanga les en we sluiten de maand af met de Full Primary Series op vrijdagochtend 20 oktober van 06:00-08:00:

Maandag              06:00-08:15         Mysore

Dinsdag                06:00-08:15         Mysore

Woensdag            06:00-08:15         Mysore

Donderdag           06:00-08:15         Mysore

Vrijdag                  07:00-08:15         Ashtanga les

Het verschil tussen mysore en een ashtanga les

Bij een reguliere ashtanga les geeft de docent het ritme aan, van de ademhaling en van de houdingen. Bij mysore doe je dat zelf; je volgt de ashtanga serie en je volgt je eigen ademhaling, dus alles geheel in je eigen tempo. Je krijgt de serie op papier mee, zodat je af en toe nog even kunt spieken waar je bent. Doordat je de les opbouwt en het steeds weer herhaalt, heb je (wellicht) het papier aan het einde van de maand niet meer nodig. Je start iedere dag weer bij dezelfde eerste houding en stap voor stap, in overleg met de docent, ga je door naar een volgende houding.

De deur gaat om 06:00 uur op en sluit om 08:15 uur. In die tussentijd kun jij naar binnen voor je practice en de studio ook weer verlaten. Gemiddeld ben je 60-75 minuten bezig met de serie incl. eindontspanning. Bij Bodhi Centrum kun je douchen.

DE ASHTANGAMAAND 2023

Wanneer: van zaterdag 23 september t/m 20 oktober 2023
Waar: Bodhi Centrum = Bloemerstraat 71, Nijmegen
Kosten: 89 euro
Aanmelden: www.momoyoga.nl/bodhiyogashala 
Binnenkort vind je onder 'Strippenkaarten' de Ashtangamaand 2023

* Mocht een dag niet uitkomen, of heb je even behoefte aan een rustige les? Je kunt een reguliere ashtangales volgen of een keer kiezen voor een andere yogastijl. Het is ongelooflijk interessant wat een maand je kan brengen en wij gaan er alles aan doen om jou hierin goed te begeleiden. 

* Ben je nog niet bekend zijn met de serie? Dan raden we je aan voorafgaand aan de maand een aantal reguliere ashtangalessen te volgen, zodat je een idee hebt wat je van de serie kunt verwachten. / Tijdens de asthangamaand focussen we ons op de Primary Series, niet de tweede serie.

* De ashtangamaand is alleen geldig van 23 september t/m 20 oktober 2023, lessen meenemen naar een volgende maand is niet mogelijk.

* Heb je een abonnement lopen? Dan krijg je eenmalig het maandbedrag van je abonnement teruggestort. Dit gaat niet automatisch, dus mail dit voorafgaand aan de maand, zodat we dit tijdig kunnen regelen.

Wij hebben er ongelooflijk veel zin in! Heb je nog vragen? Mail dan naar: info@bodhiyogashala.nl

Liefs,