Workshop: Ademcirkel
Wachtlijst
Vrijdag, 17 november • 19:00 - 22:00
Bodhi Oost
Inge Smeets
In 2010 volgde ik mijn eerste yogales ooit. Er ging een wereld voor me open. Ik wilde graag blijven ervaren, onderzoeken en leren op het yoga pad – als beoefenaar en sinds 2018 ook als yogadocent. Na het afronden van mijn 200-hour Hatha Yoga Teacher Training, ontdekte ik mijn passie in het lesgeven. Daarnaast heb ik me verder verdiept en ook een 50-hour Yin Yoga Teacher Training gevolgd. De inrichting van de huidige maatschappij brengt steeds meer druk, prikkels en spanningen met zich mee, wat ons lichaam en onze geest met regelmaat kan overrompelen. Yoga is in mijn ogen een uitkomst om te helpen bij een soepel en vitaal lichaam en een kalme geest. Ons lichaam bevat een enorme intelligentie en een zelfhelend vermogen. Het beoefenen van yoga stimuleert dit zelfhelend vermogen en leert ons meer te luisteren naar ons lichaam. Yoga helpt mij om uit de doe-modus te gaan en meer in de zijns-modus te belanden. In die zijns-modus kun je met aandacht observeren, bewegen, ademen en (door)voelen wat zich aandient. Yoga brengt je op die manier in contact met jezelf. Vanuit dat diepe contact met onszelf kunnen we zachtheid en moeiteloosheid gaan ervaren, maar ook stevigheid en kracht. Het leert ons te kijken met een milde blik naar onze binnenwereld én naar de buitenwereld. Ik hoop je te zien in een van mijn lessen, je bent van harte welkom!
Beschrijving
Benieuwd naar de magie en de helende kracht van ademwerk? En wil je dit graag ervaren in een groep?

Deze ademcirkel is iets voor jou als je..
..graag meer in contact wilt komen met je gevoelens.
..voelt dat je mag ontspannen en (controle) mag loslaten.
..inspiratie en inzicht wilt ontvangen vanuit jouw innerlijke wijsheid.
..dichterbij je verlangens wilt komen en die extra wilt bekrachtigen in je leven.

Met veel enthousiasme neemt Inge je mee op adem-reis. Inge is opgeleid tot ademcoach en yogadocent. Ze heeft sinds de opening van haar praktijk begin 2021 al vele ‘ademreizigers’ begeleid in zowel individuele ademsessies als ademcirkels. Daarnaast is ze regelmatig onderdeel van bewuste festivals en retraites in Nederland en België waar ze ademcirkels, meditaties en yogalessen begeleidt én ondersteunt bij ceremonies en lichaamsgerichte workshops. Ze creëert tijdens de ademcirkel een veilige en stevige bedding samen met een ervaren team van ademcoaches. Er is genoeg aandacht en begeleiding voor alle deelnemers.

Waarom werken met de ademhaling?
Zie je lichaam als een archief van alles wat jij ooit hebt meegemaakt. In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om o.a. ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar. Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken.

Wat doet ademwerk?
Ademwerk is een brede term die voor veel ademtechnieken wordt ingezet. In deze ademcirkel werken we met de bewust verbonden adem. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren. Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen. Huilen, lachen, schudden, trillen, je stem laten klinken en bewegen kan onderdeel zijn van dat proces.
Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Je mag erop vertrouwen dat in een ademsessie precies aan het oppervlak zal komen waar jij nu klaar voor bent. Doordat het van binnen als het ware opruimt en doorstroomt kom je dichter bij jezelf. Je kan inzicht & inspiratie ontvangen uit je diepste zijn. Iedere ademsessie is anders en ook per persoon kan de ervaring behoorlijk verschillen, variërend van een emotionele release tot een diepe spirituele ervaring en alles daartussenin.

..Ready for a deep dive?

Vragen?
Heb je vragen of is er iets wat je vooraf graag zou willen delen? Stuur vooral een berichtje naar inge.yoga.adem@gmail.com. Ervaring met ademwerk is niet nodig, iedereen is welkom.

Voorbereiding en tips:
– Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en met zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van te voren omkleden.
- Neem een waterfles en een (fleece)dekentje mee.
- Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus probeer niet meer of alleen licht te eten na 18u.

En hierbij ook al wat nazorg:
– Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt.
– Vermijd alcohol of andere verdovende middelen voor ten minste 24 uur na de ademsessie.
– Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen de dag of dagen erna. Een ademsessie kan gemiddeld 72 uur doorwerken.

Let op: Contra-indicaties!
Er zijn condities waarbij dit soort ademwerk minder geschikt is, namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, hevige burn-out, psychose gevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, hevige paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte.

Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg. Wellicht zijn individuele sessies beter passend omdat er dan meer aandacht en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Bij de meer psychische condities gaat het voornamelijk over de mate waarin je jezelf kan dragen en reguleren. Tijdens het ademwerk kan je namelijk van alles tegenkomen aan emoties, spanningen, herinneringen etc. Er zijn in de ademcirkel momenten waarop je één op één wordt ondersteund en begeleid, maar een bepaalde mate van de ervaring zelf kunnen reguleren en dragen is van belang in een ademcirkel.

Programma en details
– Inloop vanaf 18:50u
– start 19:00 uur (kom dus op tijd!)
– meditatie en intentie
- somatische oefeningen & lichaamswerk
- Uitleg, demo ademtechniek & ruimte voor vragen
– ademsessie 60 minuten
– ervaringen delen
– einde 22:00 uur

Locatie: Bodhi Oost, Prins Hendrikstraat 16 te Nijmegen