NIEUW! Vinyasa Flow

Woensdag, 25 september • 18:00 - 19:00
Botanicum, Polenlaan 13, Ieper, Yogaruimte
Jana Verghote
Verbinding creëren door yoga betekent iets bijzonders voor Jana of ze nu aan het werk is met kinderen of volwassenen. Jana creëert steeds een sfeer van respect, bewustzijn en positiviteit. Ideaal om terug in verbinding te komen met jezelf en de wereld. ​ In haar lessen helpt Jana je uit je hoofd en terug in je lichaam, helemaal in het hier en nu met een open hart. Ze leert je in aanvaarding te luisteren naar je lichaam om jezelf van daaruit je grenzen op een zachte manier te verleggen. Zonder oordelen, zonder frustraties. ​ Jana volgde de 200h of Ashtanga & Vinyasa Flow Teacher Training course in Vinyasa Yoga Ashram in Rishikesh (India) alsook de Gevorderde Cursus Kinderyoga bij El Sole en verschillende workshops, waaronder ouder-kind yoga.

Beschrijving

Vinyasa yoga is een actieve, dynamische vorm van yoga. In deze les flow je op het ritme van de ademhaling van de ene naar de andere houding. De Zonnegroet (vaste reeks van houdingen) vormen de basis van Vinyasa. Deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald, aangevuld met losse asana’s (houdingen) om variatie binnen de flow toe te laten. 

Door de verschillende houdingen en de dynamische manier van bewegen, merk je dat je concentratie en focus nodig hebt. Vinyasa yoga versterkt hierdoor zowel je lichaam als je geest. Er ontstaat warmte binnen het spiermetabolisme. Je kan alles er lekker uitzweten tijdens een Vinyasa les. Zo geeft je je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren. Met een 'healthy glow' als resultaat.