Je kunt deze les boeken vanaf zondag, 29 september
Hatha Yoga
Maandag, 14 oktober • 10:00 - 11:15
Dorpsstraat 81 | Nieuwkoop, Studio Bright by Maris
Belkis Zarate
Mijn naam is Belkis Zárate. Ik ben Colombiaanse en ik heb voorheen Psychologie en cognitieve leerstoornissen in Colombia gestudeerd. Daarna heb ik 8 jaar in diverse functies in het universitair onderwijs gewerkt. Vanaf september 2008 woon ik in Nederland samen met mijn man. In mijn vrije tijd houd ik van schilderen, mediteren, lezen en koken. Daarnaast werk ik online als psycholoog en maak ik af en toe schilderijen in opdracht. “Yoga is voor mij de perfecte balans en verbinding tussen lichaam en geest. Als psycholoog zie ik yoga als een niet geforceerde en prettige manier om emotionele problemen op te lossen. Na een lange herstelperiode (knie) ben ik met yoga gestart. Vanaf het begin kreeg ik meer energie en kon ik beter met beperkingen omgaan. Ik was er zo enthousiast over, dat ik besloot om yoga onderdeel van mijn leven te maken. Eerst heb ik de cursus pre-teacher Ashtanga yoga gevolgd bij Delight Yoga in Den Haag. Daarna ben ik begonnen met het geven van yogalessen als invaller. Inmiddels heb ik de opleiding Hatha Yoga docent bij Tao Center (geregistreerde Yoga School van Yoga Aliance) in Spanje afgerond, daarna de geavanceerde Hatha opleiding, diverse Yoga Nidra opleidingen, Mind Yourself Advanced (Advanced Mindfulness Psychologie & Yin Yoga Stress Opleiding) bij het Balans Santé Mindfulness Instituut en Therapeutische Tarot bij Itziar Psychologie. Neem vooral ook een kijkje op mijn Youtubekanalen; Shima Yoga en Tripura Mandala Español
Beschrijving
Hatha yoga helpt je om kracht, flexibiliteit en focus te ontwikkelen, waarbij zowel dynamische als statische houdingen worden beoefend. Door de combinatie van ademhaling en beweging leer je je bewust te worden van je lichaam en geest, wat bijdraagt aan innerlijke rust en welzijn.

Een Hatha yoga les begint meestal met ademhalingsoefeningen om je voor te bereiden op de houdingen. Je beweegt vervolgens door een serie houdingen die gericht zijn op het versterken en stretchen van het lichaam. De les eindigt vaak met een diepe ontspanning of meditatie om de voordelen van de beoefening te integreren.

Hatha yoga is een vorm van fysieke yoga die meer inhoud is dan alleen het bewegen en het goed uitvoeren van yogahoudingen. Het gaat om kracht, flexibiliteit en geest (mentaal). Het in balans brengen van de vurige, mannelijke energie en de kalmerende vrouwelijke energie in het lichaam.