Yinidra
Donderdag, 10 oktober • 19:30 - 20:30
Yogazaal
Bianca Klijnsma
4 plaatsen beschikbaar
Beschrijving
Een combinatie les van yin yoga en yoga Nidra.
De les start met een aantal YIN houdingen en eindigt met Yoga Nidra. Yoga Nidra is een krachtige meditatietechniek waarbij lichaam en de geest zo ontspannen zijn dat het lijkt alsof je slaapt. Je bewustzijn zit tussen slapen en waken in.

Tijdens de yoga Nidra lig je languit op je rug, in een zo comfortabel mogelijke houding. Je volgt de stem die jou door verschillende fases van ontspanning lijdt. Er is zorg voor het lichaam en aandacht voor ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken, bewustzijnstechnieken en visualisatietechnieken. Je zet een positieve intentie naar jouw behoefte, een sankalpa, en in de meeste meditaties zit een moment van stilte. Tijdens de Yoga Nidra wordt het parasympatische zenuwstelsel geactiveerd waardoor er een diepe ontspanning ontstaat in jouw lichaam. Op een diep niveau kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd worden.
Yoga Nidra vergroot de concentratie en zorgt voor meer rust in jouw hoofd. Fysiek wordt er meer energie ervaren. Yoga Nidra zorgt voor een betere nachtrust, een lager stressniveau, een sterker immuunsysteem en vermindert angst.