70+ Yoga
Maandag, 25 november • 16:00 - 17:00
Blankenstraat 166
Yvonne Teuben
Beschrijving
Critical Alignment voor een oudere doelgroep, namelijk voor mensen van 70+
De lessen wijken af van de gewone lessen omdat het tempo lager zal liggen en we de tijd nemen om aanpassingen te zoeken om oefeningen goed uit te kunnen voeren. Ervaring met CAY is absoluut niet vereist.
Ze zeggen wel ‘Je bent zo oud als de flexibiliteit van je wervelkolom’, of ‘Zo jong als je rug soepel is’.

In de 70+ les zullen we net als bij de Algemene Critical Alignment lessen veel aandacht besteden aan de flexibiliteit van de wervelkolom. Maar het gaat niet alleen om flexibiliteit, het gaat ook om opbouwen van kracht. En dan niet de kracht die je opbouwt in de sportschool maar de kracht die je ontvangt wanneer je wervelkolom weer rechter wordt.
Het is niet zo dat je botten vervormen door ouderdom, natuurlijk worden ze brozer, maar het feit dat veel oudere mensen krommer gaan lopen komt door de spierstructuur die de wervelkolom krom trekt.
Bij Critical Alignment Yoga gaan we deze stugge spieren op een rustige manier ‘masseren’ en stretchen door het gebruik van de Critical Alignment tools maar ook door te bewegen. Wanneer de spieren losser worden, zal de wervelkolom meer ruimte krijgen om weer rechter te worden. Reflexkrachten van diepere spieren komen dan terug. Het resultaat is stabiliteit.

Het wordt een les waarbij je absoluut niet je best moet doen. Natuurlijk is er de inzet, de aansturing, maar het is ook vooral loslaten. En dan kun je kijken wat je ontvangt.