Yoga Nidra
Woensdag, 24 juli • 20:30 - 21:30
De Yurt
Roos Zwaans
Roos Zwaans is een gecertificeerd yogadocent (500+ YTT). Specialisatie: Zwangerschapsyoga, Easy flow, Hatha, Yin, mama-baby yoga & Feminine embodiment.
Beschrijving
Yoga Nidra volgens de himalaya traditie.
Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Tijdens de sessie word je op een systematische manier tot ontspanning gebracht. Je ervaart een diepe ontspanning op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Tijdens de yoga nidra komt je bewustzijn magische plek tussen slapen en waken, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap.
Tijdens de beoefening trek je de zintuigen terug.. Je ligt stil en je bent je bewust van alles wat zich aandient. Tijdens de beoefening kunnen allerlei beelden, gevoelens en sensaties vanuit het onderbewustzijn in het lichaam opkomen. Je systeem is zich dan aan het ontdoen van de kleine deukjes opgedaan in het leven. Daarom voel je je na een sessie Yoga Nidra écht ontspannen; je hebt iets losgelaten in plaats van meer indrukken verzameld.
De yoga nidra start met zachte losmaak oefeningen om vervolgens op een heerlijke zachte dikke mat te kunnen gaan liggen. Eventueel met een deken en een oogkussentje om je zintuigen nog meer tot rust te brengen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Laat je mee nemen in deze reis. Jij mag ontspannen en jezelf opladen.