Mantra Zingen

Vrijdag, 20 september • 19:45 - 21:45
Kelsey Kluijtmans
Kelsey Kluijtmans is een gecertificeerd yogadocent (500+ YTT). Specialisatie: Hatha yoga, Yin yoga, Nidra yoga, Soundhealing, Mantra & Stembevrijding.

Beschrijving

Verbinden door de kracht van klank!

Een manier om dit te doen is het zingen van mantra’s.
Een mantra is een woord of een zin wat in het Sanskriet “bevrijden van het denken” betekent. Een mantra is als een gebed welke je meeneemt in een diepe vreugdevolle meditatie. Het is een manier om je geest te verstillen en je stem weer vrij te maken!

Onze stem, die zich in ons keelgebied bevind, is verbonden met ons hart. Vaak dragen we veel blokkades rondom en in dit gebied. Het kan daarom zo zijn dat je blokkeert wanneer jou gevraagd wordt te zingen of te spreken waar andere mensen bij zijn. In onze kinderjaren (en daarna) zijn we vaker dan eens niet gehoord, bespot of gecorrigeerd wanneer wij onszelf geheel en vrij vanuit onze authenticiteit uiten. Dit was ontzettend pijnlijk en heeft ervoor gezorgd dat wij ter zelfbescherming onszelf liever stil houden dan dat wij onszelf laten zien door onze unieke stem te laten horen. Al deze (zelf)veroordelingen houden ons gevangen en maken het moeilijk volledig los te laten en jezelf te zijn.

Mantra zingen is een geweldige manier om deze blokkades, veroordelingen en pijn te transformeren en jezelf werkelijk vrij te maken! Het mooie is: het gaat er niet om hoe je zingt of klinkt. Het is vooral een manier om jezelf te uiten, je stem te laten horen, klank te geven aan hoe je je voelt, te verbinden en je ziel te laten spreken via jouw stem.

Voordelen van mantra zingen zijn:
○ Het brengt je denkgeest tot stilstand, als in een meditatie.
○ Het opent je keelgebied.
○ Door samen te zingen in een groep, zoals we dat vroeger rond het kampvuur deden, voel je de eenheid met elkaar.
○ Het ontstrest je systeem.
○ Je voelt jezelf vrijer en energieker.
○ Je wordt er zelfverzekerd van.
○ Het wordt gemakkelijker om in een groep te spreken of zingen.
○ Door de trillingen van de mantra’s en de trillingen van de stem kunnen blokkades in je lichaam vrij gemaakt worden.
○ Het helpt jezelf te openen en te durven laten zien.
○ Het laat de energie stromen.

Er zijn verschillende soorten mantra’s in veel verschillende talen. Elke mantra draagt een eigen energie met zich mee, daarbij gaat de intentie die je hebt terwijl je zingt ver voorbij aan hoe het klinkt. Dat laatste is in zijn geheel onbelangrijk! Hoe vaker je mantra's beoefend, hoe beter de voordelen zichtbaar worden in jouw leven.

Het mantra zingen wordt met livemuziek begeleid door Kelsey & Teun. Laten we samenkomen en onze stem versterken in harmonie… Laat ons zingen!