Yoni Stoom Cirkel & Cacaoceremonie

Vrijdag, 13 september • 09:30 - 12:30
De yurt
Roos Zwaans
Roos Zwaans is een gecertificeerd yogadocent (500+ YTT). Specialisatie: Zwangerschapsyoga, Easy flow, Hatha, Yin, mama-baby yoga & Feminine embodiment.

Beschrijving

Een Yoni Stoom Cirkel, begeleid door Nienke Claassen en Roos Zwaans, is een bijeenkomst van vrouwen die samen de eeuwenoude praktijk van yoni stomen en rituele cacao verkennen. Yoni stomen, ook wel een vaginaal stomen of v steam genoemd, is een traditionele methode om de gezondheid van de vrouwelijke bekkenbodem te ondersteunen. Het rituele drinken van cacao voegt een extra laag van verbinding en openheid toe aan de ervaring.

De cirkel begint met het drinken van rituele cacao, een krachtig plantaardig middel dat al eeuwenlang wordt gebruikt om het hart te openen en de geest tot rust te brengen. Cacao helpt om een diepere verbinding met jezelf en anderen te ervaren, waardoor het delen van persoonlijke verhalen en intenties nog betekenisvoller wordt. Na het drinken van de cacao en het delen van ervaringen, nemen de vrouwen plaats op de speciaal ontworpen Sirin stoomkruk, die het bekken helpt te ontspannen en de warme kruidendamp diep laat doordringen.

Het combineren van yoni stomen met rituele cacao maakt deze cirkel extra bijzonder. De cacao ondersteunt het loslaten van spanning en bevordert een gevoel van warmte en openheid, terwijl het yoni stomen helpt om het lichaam te balanceren, en te ontspannen. Samen zorgen deze elementen voor een diepgaand moment van zelfzorg en verbinding.

Een Yoni Stoom Cirkel met rituele cacao is meer dan alleen een ritueel; het is een ervaring van verbinding, ontspanning en persoonlijke groei voor elke vrouw die deelneemt. Het biedt een plek om open te zijn, te delen en te ontspannen, en helpt vrouwen om in contact te komen met hun eigen lichaam en kracht, terwijl ze genieten van de verwarmende en helende kracht van cacao in diepe verbinding met elkaar.