Yin Yoga Nidra XL workshop met Marjon. Thema: Nervus Vagus Wachtlijst

Zondag, 25 februari • 10:00 - 12:00
docent bij De Yogawereld

Beschrijving

Herstellende Yin Yoga Nidra XL workshop Nervus Vagus
In deze Yoga Nidra XL workshop creëren we een extra lang herstellend en ontspannend rustmoment waarin we onze belangrijkste zenuw, de Nervus Vagus, stimuleren.
De Nervus Vagus is onze belangrijkste en oudste zenuw en verbindt ons brein met ons lichaam. Ons brein activeert bij stress of angst het sympatische zenuwstelsel om ons lichaam in een staat van alertheid te brengen. Hierbij wordt o.a. de spijsvertering geremd en de hartslag- en ademfrequentie verhoogd om in de fight- of flight modus te komen. De Nervus Vagus is de belangrijkste zenuw in het parasympatische zenuwstelsel wat ons lichaam van fight – of flight modus weer terugbrengt in een staat van ontspanning en rust en herstel bevordert.
Door de snelheid en continue stroom aan prikkels die we binnen krijgen in onze huidige maatschappij kan ons brein en daarmee ook ons zenuwstelsel overactief of overprikkeld raken. Ons brein maakt namelijk geen onderscheid tussen de stress of angst die je ervaart in een daadwerkelijk levensbedreigende situatie of die je ervaart door je werk of continue informatiestroom via onze smartphones. Daardoor kan je lichaam in een constant alerte staat verkeren en te weinig ruimte hebben om te ontspannen en te herstellen.
In deze workshop vertel ik eerst iets meer over de Nervus Vagus en de werking van stress op het lichaam. Daarna gaan we ontspannen en stimuleren we de Nervus Vagus door middel van hartcoherentie, ademhaling, (zelf)massage, ondersteunende yin houdingen en een extra lange Yoga Nidra sessie. Na de workshop zal je de zaal ontspannen en herstellend verlaten. Ook heeft het stimuleren van de Nervus Vagus voordelen, zoals verbetering van het geheugen, minder darmklachten, beter slapen, blijer voelen, overwinnen van depressie en angsten, minder kans op spanningshoofdpijn door stress en voorkomen van hoge bloeddruk.


Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met me op door me een appje te sturen of te bellen naar 0612886705