Yoga & Adem

Vrijdag, 23 juni • 09:00 - 10:15
Doetinchem, Het Yogalokaal
Maaike Verstraaten
In mijn lessen brengen we het denken en het voelen dichter bij elkaar. Yoga in al haar aandacht en eenvoud. Toegankelijk voor iedereen! De combinatie van yoga, adem, meditatie en muziek zorgen voor meer ruimte in je lijf en denkhoofd. Doordat er meer ruimte ontstaat is het makkelijker om te vertragen. Wanneer je vertraagt kun je je meer verbinden met jezelf. Er ontstaat meer ruimte om te openen en te verzachten. Dan kom je bij de essentie, daar waar het over gaat. Een diepere laag in jezelf die je niet bereikt als je maar door blijft rennen. Ik deel heel graag mijn ervaring en kennis met jou. In mijn lessen hoef je niet je best te doen, lenig of zen te zijn. Ook hoef je niet van boeddha's te houden. Jij bent precies goed zoals je bent en van harte welkom!

Beschrijving

Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt...
Ademen; iedereen kan het en iedereen doet het, zo'n 21.000 keer per dag. Als ademen vanzelf gaat, wat valt er dan nog te leren? 
Voor wie?
Ga je gejaagd door het leven en heb je het gevoel dat je niet alleen tijd, maar ook adem tekort komt? Merk je dat je ademhaling hoog, oppervlakkig en snel is? Of heb je juist het gevoel dat je bijna niet ademt en dat de adem klein en ver weg is? Deze Special is voor iedereen die zich meer bewust wilt worden van zijn of haar adem, en nieuwsgierig is naar hoe het ook anders zou kunnen.

Yoga is een prachtige manier om de verschillende ademruimtes in je lichaam te openen. In deze Special worden Yoga en Adem dan ook met elkaar gecombineerd.

Het eerste wat je doet als je op aarde komt is ademhalen, zonder ademen kun je niet leven dus je kunt wel zeggen dat ademen leven is. In je eerste levensjaren is je ademhaling compleet; vol, diep en ongeremd. In de loop van de jaren verandert je ademhalingspatroon; je krijgt te maken met de emoties van het leven. Hierdoor kan het zijn dat de kwaliteit van je adem minder is geworden of zelfs verstoord is geraakt.

Je hebt meer controle over je ademhaling dan dat je misschien denkt. De adem is namelijk het enige automatische lichaamsproces dat je kunt beïnvloeden. Dat betekent dat je de adem bewust kunt sturen en daarmee heb je direct invloed op je staat van zijn. 

Praktische info
Deze Special bestaat uit 5 lessen. Ik raad je aan om het hele blok te volgen, maar een losse les boeken kan ook.



Wanneer: vrijdagochtend 09.00 - 10.15 uur ( 2 / 9 / 16 / 23 en 30 juni )

Waar: Het Yogalokaal Doetinchem

Investering: 60,- euro, bij deelname van de hele Special.

Losse les: 13,- euro