Yin Yoga

Maandag, 19 juni • 09:00 - 10:15
Doetinchem, Het Yogalokaal
Jacqueline Beeren
Jacqueline geeft lessen die je helpen te vertragen, verzachten en verstillen. Hierdoor kun je voelen wat het verschil is tussen 'aan' staan en 'ontspannen aanwezig zijn'. Door te vertragen ontstaat er meer ruimte en zachtheid voor jezelf. En als je vertraagt en verzacht wordt het vanzelf ook stiller in jezelf. De gedachten in je denkhoofd verdwijnen naar de achtergrond. Je aandacht gaat van buiten naar binnen. Uit je hoofd en in je lichaam. Je ontdekt een deel van jezelf dat je niet ontdekt als je maar door blijft rennen.'

Beschrijving

Yin Yoga ontspant, geeft meer ruimte in je lichaam, brengt het denkhoofd tot rust, je wordt er soepeler van en het draagt bij aan het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Daarnaast ontwikkel je focus en leer je jezelf beter kennen doordat je langer in een houding blijft dan bij andere yogastijlen. ​In les wisselen we de Yinhoudingen wisselen af met Meridiaan-strekkingen en soms voeg ik nog wat accupressuurpunten toe om de doorwerking te bevorderen.

De naam Yin yoga komt van het oosterse Yin & Yang principe. Yin staat voor vertraging en stilstand. Yang staat voor beweging en activiteit. De meeste dingen die we doen in het dagelijkse leven zijn meer yang dan yin. Daarom is Yin Yoga een goede tegenhanger voor onze actieve en vaak gehaaste levensstijl.
Yin Yoga leert je terug te schakelen en te voelen. De meeste mensen ervaren Yin Yoga als heel ontspannend. Anderen vinden het uitdagend, juist omdat je niet 'doet'. We zijn zo gewend om alsmaar te 'doen' dat het ongemakkelijk voelt om alleen maar te 'zijn' in een houding.
Ga je een stapje verder dan kun je gaan ontdekken waar de spanning in je lichaam zit en welke emoties daaronder liggen. Want vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine) zorgen emoties voor verstoringen in je energiehuishouding en die verstoringen kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en geestelijke klachten.

Door de Yin houdingen, de afstemming op de meridianen en de diepe ontspanning van body & mind activeer je het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Praktische info
Dit is een lesblok van 5 lessen.
Wanneer: maandagochtend 15 en 22 mei, 5, 12 en 19 juni
Investering: 60,- euro voor 5 lessen.
Bij losse lessen €14,- per les.
Je kunt je inschrijven zonder direct te hoeven betalen. Je ontvangt een betaalverzoek van Jacqueline. Let wel, je reservering is pas definitief wanneer de betaling binnen is.