Workshop | Laad me met rust | Yoga, Meditatie & Muziek

Zondag, 29 oktober • 14:30 - 17:00
Het Yogalokaal | Doetinchem
Maaike Verstraaten
In mijn lessen brengen we het denken en het voelen dichter bij elkaar. Yoga in al haar aandacht en eenvoud. Toegankelijk voor iedereen! De combinatie van yoga, adem, meditatie en muziek zorgen voor meer ruimte in je lijf en denkhoofd. Doordat er meer ruimte ontstaat is het makkelijker om te vertragen. Wanneer je vertraagt kun je je meer verbinden met jezelf. Er ontstaat meer ruimte om te openen en te verzachten. Dan kom je bij de essentie, daar waar het over gaat. Een diepere laag in jezelf die je niet bereikt als je maar door blijft rennen. Ik deel heel graag mijn ervaring en kennis met jou. In mijn lessen hoef je niet je best te doen, lenig of zen te zijn. Ook hoef je niet van boeddha's te houden. Jij bent precies goed zoals je bent en van harte welkom!

Beschrijving

In deze workshop mag je stoppen met je best doen en mag je tot rust komen. Hoe zou het zijn als je geen betere versie van jezelf hoeft te worden omdat je al goed bent zoals je bent?

Als je kijkt naar de verwachtingen die we van elkaar hebben en vooral van onszelf, naar de vele prikkels die we op een gemiddelde (werk)dag moeten verwerken en de verschillende rollen die we aannemen, dan is het niet zo gek dat we uitgeput raken. Het constant streven naar een 'perfect leven' waarin we telkens een betere versie van onszelf moeten worden put ons uit.

En hoe zou het zijn, als dat niet meer hoeft. Hoe zou het zijn wanneer je niet meer hoeft te streven naar beter, sneller, meer, mooier, groter en nog gelukkiger? Hoe zou het zijn wanneer je jezelf kunt voeden met rust en weer in contact komt met jezelf?

In deze workshop gaan we vertragen, vertragen, vertragen....
De muziek die ingezet wordt zijn prachtige (zang)klanken. Muziek/klank die het brein als het ware omzeilt, zodat je er geen woordelijke betekenis aan kunt geven. Hierdoor kom je niet in je denkhoofd, maar zal je verder in je lijf kunnen zakken. Dan kom je bij de essentie, daar waar het over gaat. Een diepere laag in jezelf die je niet kunt bereiken als je maar door blijft rennen.

Praktische info:
*er zijn yogamatten en kussens aanwezig, je mag natuurlijk je eigen spullen meenemen
*neem svp een grote badhanddoek mee wanneer je gebruik maakt van de materialen in de studio
*doe loszittende kleding aan zodat je je vrij voelt om te bewegen
een lekker vest, deken, sokken, trui zodat je het lekker warm hebt tijdens de eindontspanning is altijd fijn
*de studio is een kwartier voor aanvang van de les geopend