Yin Yoga
Woensdag, 4 september • 13:00 - 14:00
Sneek, Zaal
Dulcy Hamstra
Na een moeilijk periode in mijn leven, kwam yoga op mijn pad, en een nieuw bewustzijn voor lichaam en geest openbaarde zich. Het respectvol naar mijn lichaam luisteren en het ego geen rol laten spelen. Het pad van Yoga opende mijn hart en hoofd, nieuwsgierig in wat het nog meer kon betekenen, besloot ik een Yoga opleiding te gaan volgen, Sinds 2009 is zo ook mijn reis begonnen om deelnemers in combinatie van beweging, ademhalingsoefeningen en meditatie naar een diepere verbinding van hun innerlijk zelf te komen. Als leefstijlcoach en personal trainer (2007) werkzaam in de drie pijlers bewegen, eten en relaxen zag ik een mooie verbinding tussen leefstijl en yoga. We zijn steeds op zoek naar de juiste balans, zowel fysiek, mentaal en energetisch. Een prettige balans kan bereikt worden door regelmatig bewegen, de juiste voeding en ontspanning ( geestelijk en lichamelijk ). De juiste combinatie zorgt voor een fitte body and mind. Yoga en meditatie is tijd voor jezelf! Tijd om een stapje terug te doen. Je laat het dagelijkse leven even los, met alle zorgen om en het zorgen voor. Je verbindt je weer met jezelf, zodat je kunt ervaren wat belangrijk voor je is en wat niet. Je leert ( weer ) goed voor jezelf te ( laten ) zorgen zodat je op kunt laden en daarna weer volop in het leven kunt staan. Je luistert naar je hart en laat haar de richting wijzen. “ take time to do what makes your soul happy ”
Beschrijving
Met Yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt juist de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van de spieren. Andere elementen van het lichaam krijgen door deze ontspanning juist de ruimte. Yin Yoga stimuleert juist het bindweefsel, gewrichten, banden en pezen, kraakbeen maar ook je organen en meridianen.

Om de spieren volledig te kunnen ontspannen blijven we langer stil in de houdingen zitten (rond de 3 tot 10 minuten). Zo maak je jezelf soepel op een dieper niveau. Daarnaast biedt Yin yoga een effectieve stimulatie voor organen en energiebanen (meridianen) in het lichaam. Het heeft een diepe, stimulerende en kalmerende werking. Je creëert meer opening en ruimte zowel geestelijk als lichamelijk.