Mantra zingen met Joshka van der Linden
Geannuleerd
Vrijdag, 31 maart • 19:30 - 21:00
Stationsplein 99, 163
Marlene van Lier
Beschrijving
Samen zingen is heel krachtig. Het zorgt voor verbinding met jezelf en met anderen en kan een diep gevoel van inspiratie en vreugde geven. Bij het zingen van mantra’s is dit gevoel extra sterk, omdat je zingt vanuit je hart en je nauwelijks hoeft na te denken. Mantra’s zijn korte gedichten, woorden of lettergrepen met een positieve intentie. Mantra’s vinden hun oorsprong in India en Tibet en zijn van oudsher in het Sanskriet, maar er zijn tegenwoordig heel veel mantra’s in allerlei talen en vanuit allerlei spirituele stromingen. Een mantra wordt heel vaak herhaald waardoor er een meditatieve toestand ontstaat.

Tijdens het zingen, wat ik begeleid met piano, kan je gaan voelen dat de energie in je lijf gaat stromen. Ook kun je tintelingen voelen. Dit komt doordat door het zingen trillingen worden voortgebracht. Alles bestaat uit energie en energie bestaat uit trillingen, zo ook klanken. Deze trillingen gaan bij het zingen door ons lijf heen. Hoe groter de groep, hoe sterker deze trillingen waarneembaar zijn. Doordat de mantra’s een positieve intentie hebben, heeft het zingen van mantra’s dus ook een positieve invloed op ons lijf en kunnen ze helend werken.

Op een mantra-avond zingen we verschillende mantra’s, gekoppeld aan een thema. Tussen het zingen van de mantra’s door is er een moment van stilte.