Sleep Well Yoga (nieuw)
Woensdag, 11 september • 20:30 - 21:30
+YOGA studio, Burg. de Bruïnelaan 29A, Zwijndrecht
+YOGA team
Beschrijving
Ben jij 's nachts vaak wakker of kom je ’s avonds moeilijk in slaap, is deze Sleep Well Yoga les helemaal voor jou.

Deze yoga les is bedoeld om de spanning van de dag los te laten, zodat we klaar zijn om straks lekker te slapen. Bepaalde yogahoudingen kunnen je namelijk helpen om eerder in slaap te vallen, beter door te slapen en tijdens de nacht minder vaak wakker te worden. Natuurlijk met de prettige bijkomstigheid dat je de volgende ochtend uitgerust, fris en energiek weer wakker wordt.

Docent: Rozemarijn

Veel yogi's geven aan dat een van de eerste dingen die ze merken, is dat ze beter slapen na een yogales. Onderzoekers hebben recent onderzocht dat yoga inderdaad een positieve impact kan hebben op de slaapbeleving van de beoefenaars. Bij 62% van de patiënten bleek een yogasessie een aanzienlijke verbetering te brengen van hun slaapkwaliteit.

Er zijn meerdere redenen voor het positieve effect van yoga op je nachtrust. Tijdens yogaoefeningen bent je heel bewust bezig met uw lichaam. Je strekt uw spieren en spant ze aan. Lichaamsdelen die gevoelig of stijf zijn, zoals de nek, schouders of rug, worden hierdoor flexibeler en het lijf raakt beter doorbloed, waardoor je beter slaapt.
Ook mentaal heeft yoga effect. Je focust tijdens de oefeningen op uw ademhaling. Je lichaam komt in een toestand van rust, uw hoofd gaat ‘uit’ omdat je met je lijf bezig bent. Met name als je de yogaoefeningen doet vlak voor het slapen gaan, zal met minder gepieker gaan slapen.

Laat je verrassen door deze relaxte les.