MAT PILATES
Geannuleerd
Woensdag, 18 september • 19:15 - 20:15
STUDIO, 2E VERDIEPING
Nathalie M.
Grondlegger van SimplYoga en een ervaren yoga beoefenaar die zich liet inspireren door haar reizen in Azië. In Rishikesh, Noord India verdiepte ze zich in de Hindoeïstische filosofie waar ze ook haar eerste yoga teacher diploma behaalde. Inmiddels heeft ze al een aantal Yoga docenten certificaten op zak maar het is vooral de ervaring met ruim 15 jaar yogabeweging die haar tot een volwaardig Yogadocent heeft gebracht. Vandaag blijft ze zich bijscholen in Yoga Massage technieken en in de Ayurveda levensleer. Ze deelt haar passie met iedereen die net als zij wil werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam en op zoek is naar ontspanning, rust en evenwicht in deze drukke Westerse maatschappij.
Beschrijving
Level beginners.

Of je nu man of vrouw, jong of oud, stijf of soepel bent: pilates is voor iedereen gunstig. Het richt zich op het versterken van je core-spieren en verbetert je houding. Ideaal voor wie een ganse dag op een stoel zit voor een scherm of voor wie last heeft van rugklachten.

Pilates is bedacht in het begin van de twintigste eeuw door de Duitse Joseph Pilates (1880-1967).
Hij ontwikkelde een unieke set van daadkrachtige fysieke oefeningen. Hierbij werden elementen uit de Hatha Yoga en Body Building met elkaar vermengd. De mentale inspanning werd gebruikt om de spieren te kunnen beheersen.