Yin Yoga by Paulina Eng | Stream
Online
Woensdag, 21 augustus • 20:30 - 21:30
Online Stream
Beschrijving
Yin yoga

• All levels
• Pregnant proof
• Senior welcome

Yin yoga is een statische en verstillende yogavorm, waarbij je langere tijd in een houding blijft. In plaats van je spieren actief aan te spannen, wil je in yin yoga je spieren juist ontspannen. Doordat je je spieren langere tijd stretcht en ontspant, kan de energie van de meer oppervlakkige lagen van je lichaam (de yangweefsels) naar de diepere lagen toe bewegen (de yinweefsels).

Yin yoga houdt de yin weefsels (gewrichten, banden en bindweefsel) in het lichaam gezond. Yinweefsel, zoals bindweefsel, heeft meer tijd nodig in een houding, omdat het veel stugger is dan bijvoorbeeld spierweefsel. Door rustig in de houding te komen en de houdingen minimaal drie tot vijf minuten vast te houden, wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd.
Tegelijkertijd stimuleer je de energielijnen die door het bindweefsel lopen, zodat energie weer vrij kan gaan stromen. Yin yoga heeft ook een groot effect op je geest, het geeft ruimte, helpt spanning los te laten en is meditatief.

In yin yoga worden alle asana’s zittend of liggend gedaan. Ook wordt er vaker gebruikt gemaakt van props, zodat je comfortabeler in een houding kan blijven en makkelijker kan ontspannen.
Al deze props ( yogamat, bolsters in 2 formaten, blokken, yogariemen en dekens) zijn in overvloed aanwezig in onze studio.

Je ontvangt 30minuten voorafgaand aan de online les de link en code voor de stream via zoom. Heb je al een zoom account? Maak deze dan gratis aan via www.zoom.us

Via onderstaande link vind je 3 Spotify playlists zodat je fijne muziek hebt https://www.livewithflow.nl/online-yoga-lessen-volgen/

De stream kan je 15 minuten voor aanvang van de les openen.

https://us02web.zoom.us/j/3682008322?pwd=dnBLTUQ0V1RBaXpEQXd5ZXQ2MTA0Zz09

Meeting ID: 368 200 8322
Wachtwoord: 33345