Yogaflow X Ashtanga modified by Vera | Studio
Woensdag, 25 september • 09:15 - 10:15
Studio Flow
25 plaatsen beschikbaar
Beschrijving
YogaFlow X Ashtanga form • intermediate

Ashtanga yoga is een vorm van yoga die de nadruk legt op een combinatie van lichaamsbeweging en adembeheersing. Het is een energieke en fysieke yogastijl die zijn oorsprong vindt in India.
Het woord “Ashtanga” komt uit het Sanskriet en betekent “acht ledematen”. Dit verwijst naar de acht onderdelen van yoga beschreven in de oude tekst “The Yoga Sutras of Patanjali”. In Ashtanga-yoga worden deze acht ledematen benadrukt door specifieke reeksen van houdingen of asana’s, uitgevoerd in een specifieke volgorde.

In Ashtanga yoga wordt de adem gesynchroniseerd met beweging, waardoor een vloeiende en energieke oefening ontstaat. De oefening begint meestal met een zonnegroet, gevolgd door een reeks staande houdingen, vervolgens een reeks zittende houdingen en tot slot een afsluitende houding.
Ashtanga yoga wordt vaak omschreven als “bewegende meditatie” omdat het zich richt op adem en beweging, wat helpt om de geest te kalmeren en een gevoel van innerlijke rust te creëren. Het is ook een fysiek veeleisende oefening die kan helpen bij het verbeteren van kracht, flexibiliteit en balans.