Foot Force
Donderdag, 5 september • 19:00 - 19:50
Nele Verbeken
Beschrijving
Hoewel onze voeten doorgaans behoorlijk stevig gebouwd zijn, kunnen ze bij overbelasting en/of verwaarlozing veel pijn veroorzaken. Problemen aan de voeten kunnen een kettingreactie veroorzaken die problemen in de knieën, heupen of zelfs de wervelkolom kunnen veroorzaken. We merken onze voeten vaak pas op als ze pijn doen, dus het is belangrijk om proactief te zijn.
Onze voeten zijn een belangrijk onderdeel van onze loopmachine. Ze zijn verantwoordelijk voor de voorwaartse beweging en absorberen de impact van elke stap die we zetten.
Een Foot force les begint met MFR (myofaciale release) om ons bewust te maken van de musculatuur van de voeten. Daarna werken we geïsoleerd op alle kleine voetstructuren en gaan uiteindelijk meer uitdagende staande houdingen aannemen.
Foot Force lessen zijn zinvol bij fasciitis plantaris/hielspoor, achillespeesontsteking, morton’s neuroma, stressfracturen, tibialis posterior-aandoeningen (shin splints), peroneus tendinopathie, hallux valgus, tailor’s bunions… maar eveneens bij heup- en de lage rugaandoeningen.