Aandacht voor Adem

Maandag, 10 juni • 09:30 - 10:45
Rianne Sevink
Initiatiefnemer van leefstijlstudio 'waar de zon schijnt'. Opgeleid in Hatha Yoga (500 uur), Power Yoga (200 uur), Ashtanga Yoga (200 uur), Vinyasa Yoga (200 uur), Yin Yoga (50 uur) en specialisaties in Zwangerschapsyoga, Yoga Filosofie, Adem en Ademtherapie en Pranayama. Laatste jaar student Fysiotherapie en werkzaam als fysiotherapeut in opleiding.

Beschrijving

Aandacht voor Adem
Zoals je ademt, zo denk je. Zoals je denkt, zo adem je.
Met ademhalingsoefeningen verkennen we hoe het met je gaat. De adem is een spiegel van het bewustzijn. Pieker je veel of kun je moeilijk tot rust komen? Ademhalingsoefeningen kunnen je weer grip geven op het denken. De adem en het denken weerspiegelen elkaar. Is de adem onrustig, dan is het denken dat ook. Is de adem diep en ontspannen? Dan is ook de geest rustig.
Verstoorde ademhalingspatronen hebben ook invloed op je energie niveau. De adem is immers levensenergie. Door ademhalingsoefeningen verkennen we de ademruimte in het lichaam en hoe je dit kunt gebruiken om je energieker en meer in balans te voelen. Ademoefeningen zijn een goede voorbereiding op meditatie.