Vinyasa Yoga

Maandag, 18 december • 19:00 - 20:15
Rianne Sevink
Initiatiefnemer van leefstijlstudio 'waar de zon schijnt'. Opgeleid in Hatha Yoga (500 uur), Power Yoga (200 uur), Ashtanga Yoga (200 uur), Vinyasa Yoga (200 uur), Yin Yoga (50 uur) en specialisaties in Zwangerschapsyoga, Yoga Filosofie, Adem en Ademtherapie en Pranayama. Laatste jaar student Fysiotherapie en werkzaam als fysiotherapeut in opleiding.

Beschrijving

In een flow het hele lichaam in beweging brengen onder begeleiding van de adem. Vinyasa Yoga is een dynamische en actieve vorm van yoga die zich kenmerkt door het naadloos en vloeiend verbinden van verschillende houdingen (asana's) met de ademhaling. De les bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen die op een creatieve manier worden samengevoegd tot een reeks. Elke beweging wordt gesynchroniseerd met een inademing of uitademing, waardoor er een meditatieve en ritmische stroom ontstaat. De continue beweging en aandacht voor de ademhaling helpen om de geest te kalmeren en in het huidige moment te blijven. We werken onder andere met de Ujjayi ademhaling, een diepe, sonore ademhaling door de neus die helpt de energie te reguleren en de geest te concentreren.
Vinyasa Yoga helpt bij het opbouwen van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.
Net als andere vormen van yoga stimuleert Vinyasa ook bewuste aanwezigheid en mindfulness.
Vinyasa Yoga kan een geweldige manier zijn om zowel fysieke kracht als mentale helderheid te ontwikkelen, terwijl het ook helpt om stress te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen.