Meditatie (korte les | 30 min)

Maandag, 3 juni • 11:00 - 11:30
Rianne Sevink
Initiatiefnemer van leefstijlstudio 'waar de zon schijnt'. Opgeleid in Hatha Yoga (500 uur), Power Yoga (200 uur), Ashtanga Yoga (200 uur), Vinyasa Yoga (200 uur), Yin Yoga (50 uur) en specialisaties in Zwangerschapsyoga, Yoga Filosofie, Adem en Ademtherapie en Pranayama. Laatste jaar student Fysiotherapie en werkzaam als fysiotherapeut in opleiding.

Beschrijving

Meditatie wordt al duizenden jaren beoefend in verschillende culturen en religies over de hele wereld. Het wordt beoefend om de geest te kalmeren en in het huidige moment te zijn, zonder oordeel over gedachten of gevoelens. Het gaat niet om het leegmaken van de geest, maar eerder om het cultiveren van een bewuste en opmerkzame staat van zijn. Meditatie kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder stressvermindering, zelfreflectie, emotionele balans, concentratieverbetering, het bevorderen van innerlijke vrede, en het vergroten van het gevoel van welzijn. Meditatie kan gezien worden als methode naar authenticiteit en vrijheid.

In de lessen bereiden we het lichaam voor op het zitten in stilte met subtiele yoga- en ademhalingsoefeningen. We besteden ook aandacht aan vinden van een prettige meditatie houding.

We werken met meditatievormen uit de yoga, mindfulness en de Wim Hoff methode.