Hatha Yoga

Donderdag, 21 december • 09:30 - 10:45
Rianne Sevink
Initiatiefnemer van leefstijlstudio 'waar de zon schijnt'. Opgeleid in Hatha Yoga (500 uur), Power Yoga (200 uur), Ashtanga Yoga (200 uur), Vinyasa Yoga (200 uur), Yin Yoga (50 uur) en specialisaties in Zwangerschapsyoga, Yoga Filosofie, Adem en Ademtherapie en Pranayama. Laatste jaar student Fysiotherapie en werkzaam als fysiotherapeut in opleiding.

Beschrijving

Het hele lichaam in beweging brengen onder begeleiding van de adem. De les bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen voorbij. Na iedere oefening is er tijd om de uitwerking te observeren, zodat je het lichaamsbewustzijn ontwikkelt. De oefeningen nodigen je uit om te schakelen tussen inspanning en ontspanning. Als je regelmatig yoga doet, word je steeds beter in dat schakelen. Je leert om alert te zijn wanneer dat nodig is (bijv. een taak uitvoeren) en te ontspannen wanneer dat kan (bijv. slapen). Je functioneert effectiever. Ook leer je de signalen van je lichaam beter herkennen.
Het gaat bij yoga niet om prestatie maar om het afstemmen wat voor jou past, vandaag en in dit moment. Daarom worden er opties gegeven voor de oefeningen zodat iedereen mee kan doen. De les daagt je uit, naar je eigen mogelijkheden. In iedere yoga houding zoeken we naar balans tussen inspanning (kracht) en ontspanning. Door de adembegeleiding tijdens het bewegen ontstaat er rust in het denken. We sluiten de les af met een liggende eindontspanning.