Myo-Yin Yoga Geannuleerd

Donderdag, 13 juni • 20:30 - 21:30
Vika Kace
Mijn naam is Vika, een ervaren yogalerares uit Litouwen. Ik ben een positief en energiek persoon die naar evenwicht en harmonie zoekt in alles wat ik doe. Mijn lessen weerspiegelen mijn persoonlijkheid: sommige zijn erg relaxed, meditatief, vol plezier en zelfliefde. Anderen zijn sterk, heet en creëren innerlijke kracht. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan muziek, creatieve yoga flows en sfeer. De juiste techniek en ademhaling spelen bij elke oefening een belangrijke rol. Ik probeer je de yogamat blij en met een goed gevoel te verlaten. Ruim 10 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met yoga. Nadat ik was verhuist naar Australië, ben ik professioneel yoga gaan beoefenen. Voor mezelf bracht ik yoga naar een hoger niveau dat een groot deel van mijn leven uitmaakt. In 2017 ben ik gecertificeerd yogalerares geworden op de "Rishikesh Vinyasa Yoga school" (India). Ik beschik over de licenties voor Areal Yoga en European Register of Exercise Professionals (EREPS). In 2020 heb ik de Yin en Mao-yin opleiding met succes afgerond bij Nicky Hadjithoma (Pure Yoga Honkong), In 2022/23 heb ik de cursus Yoga Anatomy gevolgd van Celestial Pereira (UK).

Beschrijving

Myo-Yin combineert 2 technieken: Yin yoga en Myofascia release (MFR). Yin is een zachte vorm van yoga, een meditatieve beoefening met als doel onze weefsels te belasten terwijl het zenuwstelsel ontspannen blijft. Tijdens Myo- Yin passen we MFR-technieken toe waarmee we dieper kunnen doordringen in de myofascia, het weefsel dat onze spieren omringt, en de spanning en strakheid die daar mogelijk vastzitten, kunnen loslaten. Het is een zelfmassagepraktijk met veel voordelen voor het lichaam en de geest.

Voordelen van Myo-Yin:
- Ontspant triggerpoints
- Stimuleert bloedcirculatie en Chi
- Verbetert elasticiteit van de weefsels
- Voordelig voor het zenuwstelsel en verbetert stressrespons
- Verbetert bewegingsbereik en flexibiliteit
- Ontspant en herstelt
- Verbeterde geest-lichaamsverbinding

Myo-Yin gaat over het toe eigenen van je eigen lichaam, over onderdompelen in een zee van sensaties en verantwoordelijkheid nemen voor wat en hoe je je voelt. Het leert ons om zacht te zijn, een stap terug te doen en te luisteren. In een wereld vol haast hebben we nauwelijks tijd om te vertragen en echt te voelen wat er binnenin ons gebeurt, hoe we ons voelen, hoe het lichaam is, hoe ademen we? Deze les geeft je de tijd om te voelen en opnieuw verbinding te maken.