Vinyasa Yoga Geannuleerd

Donderdag, 20 juni • 19:15 - 20:15
Vika Kace
Mijn naam is Vika, een ervaren yogalerares uit Litouwen. Ik ben een positief en energiek persoon die naar evenwicht en harmonie zoekt in alles wat ik doe. Mijn lessen weerspiegelen mijn persoonlijkheid: sommige zijn erg relaxed, meditatief, vol plezier en zelfliefde. Anderen zijn sterk, heet en creëren innerlijke kracht. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan muziek, creatieve yoga flows en sfeer. De juiste techniek en ademhaling spelen bij elke oefening een belangrijke rol. Ik probeer je de yogamat blij en met een goed gevoel te verlaten. Ruim 10 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met yoga. Nadat ik was verhuist naar Australië, ben ik professioneel yoga gaan beoefenen. Voor mezelf bracht ik yoga naar een hoger niveau dat een groot deel van mijn leven uitmaakt. In 2017 ben ik gecertificeerd yogalerares geworden op de "Rishikesh Vinyasa Yoga school" (India). Ik beschik over de licenties voor Areal Yoga en European Register of Exercise Professionals (EREPS). In 2020 heb ik de Yin en Mao-yin opleiding met succes afgerond bij Nicky Hadjithoma (Pure Yoga Honkong), In 2022/23 heb ik de cursus Yoga Anatomy gevolgd van Celestial Pereira (UK).

Beschrijving

In de Vinyasa Yoga les brengen we in een voortdurende flow het hele lichaam in beweging. Vinyasa Yoga is een dynamische en actieve vorm van yoga die zich kenmerkt door het naadloos en vloeiend verbinden van verschillende houdingen (asana's) onder begeleiding van de ademhaling.

Elke week is er een nieuwe flow, dus lichaam én geest worden altijd uitgedaagd.  De  staande, zittende en liggende houdingen worden op een creatieve manier samengevoegd tot een reeks. Elke beweging wordt gesynchroniseerd met een inademing of uitademing, waardoor er een meditatieve en ritmische stroom ontstaat. De continue beweging en aandacht voor de ademhaling helpen om de geest te kalmeren en in het huidige moment te blijven. Tijdens de fysieke inspanning komt de geest tot ontspanning.


We werken onder andere met de Ujjayi ademhaling, een diepe  ademhaling door de neus die helpt de energie te reguleren en de geest te concentreren.

Vinyasa Yoga helpt bij het opbouwen van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Net als andere vormen van yoga stimuleert Vinyasa ook bewuste aanwezigheid en mindfulness. Vinyasa Yoga kan een geweldige manier zijn om zowel fysieke kracht als mentale helderheid te ontwikkelen, terwijl het ook helpt om stress te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen.

We sluiten de les af met een liggende eindontspanning, neem daarom een vestje en sokken mee, zodat je niet teveel afkoelt.

Voor wie is de Vinyasa Yoga les geschikt? Voor iedereen die:
-het beste ontspant tijdens inspanning
-wil leren om het denken te kalmeren
-een soepel lichaam wil
-een sterk lichaam wil
-de balans wil (her)ontdekken tussen inspanning en ontspanning