Shiatsu oefensessie
Wachtlijst
Donderdag, 19 september • 10:45 - 11:45
Yoga-Alles Hoogeveen
Jeanine Niemendal
Beschrijving
Shiatsu massage sessies

In mijn honger naar kennis en kunde over het menselijk lichaam, het fysieke systeem waarin wij functioneren en de nieuwsgierigheid naar levens energie (Prana en Ki of Chi) ben ik in september 2023 gestart met de 4-jarige HBO opleiding tot Shiatsu therapeut.

Shiatsu betekent letterlijk 'vinger druk'. Het is een eeuwenoude massage techniek uit het oosten (geboren in China volgens de traditionele geneeswijze en daarna geadopteerd en  doorontwikkeld in Japan)

In Shiatsu volg je als behandelaar de meridianen (energie banen die door het lichaam stromen) waardoor blokkades worden opgeheven. Je zou het tot op zekere hoogte ook een zachte drukpunt massage kunnen noemen. 

Wat is Iokai Shiatsu?

"Shiatsu is menselijke communicatie op het diepste niveau. De behandelaar raakt aan vanuit het diepste van het hart. Als je zorgt voor goede aanraking is er verbinding en kunnen mensen zich openstellen. Dan ervaren mensen veiligheid, vreugde en vrijheid", aldus Sasaki Sensei. 

In mijn eerste jaar studeer ik vooral de technieken en na dat jaar mag ik mezelf Shiatsu masseur noemen. Ik geef dan Shiatsu ontspanningsmassages. Vanaf juli 2024 kun je die reserveren in momo voor €35,- Die sessies zijn voor mij nog steeds oefensessies. Vandaar het voordelige tarief

In de volgende jaren ga ik me verdiepen tot therapeut zodat ik uiteindelijk diagnoses kan stellen en daarbij behorende behandelingen kan geven.