Dynamisk vinyasa yoga med hofter og rygg i fokus:)
Mandag, 18 mars • 18:00 - 19:15
Yogagalleriet, Falsens gate 12, 2317 Hamar, Stor sal
Tanja Evensen
Tanja er yogalærer og driver av Yogagalleriet. Vinyasa , hatha og yin yoga er yogaretninger du kan møte i mine timer. I tillegg underviser jeg yoga nidra, meditasjon og pusteteknikker. Jeg vil påstå at timene mine er tekniske, men ikke mekaniske, og at de er detaljerte. Det er en god blanding av flyt og ro i form av dynamiske og statiske yogastillinger, samt blanding av pust og meditasjon. Jeg ønsker at du skal føle deg hjemme i kroppen din, og at du kan kjenne at du er velkommen til timen. Derfor legger jeg opp til variasjon som bidrar til at flere med ulike ferdighetsnivåer får nok utfordring, mens de samtidig kjenner på mestring. Du vil få god tid til både oppvarming, øvelser og avspenning, tid til å puste og tid til å stresse ned. Det er din tid, og din velvære er min største prioritet. Velkommen til timen!
Beskrivelse
I disse timene vil du praktisere stillinger og sekvenser som vil hjelpe deg å åpne opp i hofte- bekken regionen, styrke ryggen og skape større mobilitet. Å åpne opp i hoftene og styrke ryggen kan bidra til å balansere et stillesittende liv. Når vi sitter større deler av dagen blir musklene på framsiden av hoftene påvirket og kan over tid blir forkortet. Dette vil kunne føre til spenninger og smerte i kroppen. Hofteåpnere kan lindre smerter i for eksempel ryggen, hjelpe på å gi slipp på mentale og følelsesmessige spenninger.

Fordeler med hofteåpnere:
- Kan lindre smerter i korsryggen.
- Øker fleksibiliteten i hele kroppen.
- Kan redusere stress.
- Gi en følelse av letthet.
- Kan frigjøre gamle og stagnerte følelser.
- Har en avslappende effekt.
- Øker blodsirkulasjonen.

I følge yogafilosofien kan både fysiske, mentale og følelsemessige spenninger lagres rundt hoftene. Følelser som frykt, sorg og skyld sies å kunne forårsake slike spenninger. Når vi ved hjelp av yoga får disse til å slippe tak er det ikke unormalt å bli emosjonell, for deretter å forlate yogamatta med en følelse av letthet og glede.

Vi ses!
Tanja:)