Yin & Nidra
Zaterdag, 14 september • 10:45 - 12:00
de Laurentius, Anahathazaal
Ineke van der Linde
Beschrijving
Yin Yoga kenmerkt door vooral zittende of liggende houdingen waarin passief langere tijd verblijft (2-5 minuten). De houdingen geven een milde stretch of compressie op je weefsels. Spier- en bindweefsel wordt geleidelijk wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Spieren versoepelen en vooral ook dieper gelegen niveaus in je lichaam zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen worden bereikt. Bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Het langer aanhouden van de houdingen heeft het een verstillend en meditatief effect.
Geschikt voor beginners en gevorderden.

Tijdens een Yoga Nidra-sessie lig je comfortabel op je rug terwijl je naar begeleidende aanwijzingen van de docent luistert. Het doel is om fysieke, mentale en emotionele spanningen los te laten, en tegelijkertijd een staat van diepe bewuste rust te bereiken.

Tijdens de begeleide sessie word je gevraagd om je aandacht naar verschillende delen van je lichaam te brengen, je ademhaling te observeren en je bewust te zijn van sensaties en gedachten, terwijl je wakker en ontspannen blijft. Hierbij balanceer je tussen wakker zijn en slapen. Het effect van Yoga Nidra kan vergelijkbaar zijn met enkele uren slaap, waardoor het revitaliserend is voor zowel lichaam als geest. Yoga Nidra helpt stress te verminderen, slaap te verbeteren, creativiteit te stimuleren en emotioneel evenwicht te herstellen. Regelmatige beoefening van Yoga Nidra helpt innerlijke rust te vinden en concentratie te verbeteren.