Yin & Restorative
Dinsdag, 17 september • 19:00 - 20:30
de Laurentius, Anahathazaal
Ineke van der Linde
Beschrijving
Per september start Isolde weer om de week weer met Yin en Sound. de andere week is het een combinatie van Yin met Restorative. Lees onderaan meer hierover.

Yin Yoga kenmerkt door vooral zittende of liggende houdingen waarin passief langere tijd verblijft (2-5 minuten). De houdingen geven een milde stretch of compressie op je weefsels. Spier- en bindweefsel wordt geleidelijk wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Spieren versoepelen en vooral ook dieper gelegen niveaus in je lichaam zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen worden bereikt. Bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Het langer aanhouden van de houdingen heeft het een verstillend en meditatief effect.
Geschikt voor beginners en gevorderden.

Bij Yin en Sound worden de houdingen begeleid met klanken van o.a. klankschalen en andere instrumenten. De klanken helpen je dieper ontspannen waardoor je helemaal tot rust komt. Klank laat ook elke cel en orgaan in je lichaam trillen. De trillingen van geluid worden niet alleen door onze oren gehoord, maar resoneren door in iedere cel van ons lichaam. Doordat ons lichaam voor 70% uit water bestaat is het een goede geleider van geluid. Zo kunnen eventuele blokkades die je onrust of fysieke klachten geven, loskomen.
Met Restorative Yoga creëeren we een omgeving om die diepe ontspanning te bereiken. De houdingen worden ondersteund met props zodat fysieke en mentale spanning makkelijker loslaten. Het lichaam opent zich voor haar helende eigenschappen, terwijl je mind stilte vindt. En full yin optie wordt altijd als optie ook aangeboden voor wie die behoefte voelt.