Workshop Yoga, Fascia & Hormonen

Zondag, 6 oktober • 13:00 - 16:00
Achtergracht, Prana
Ehud Neuhaus

Beschrijving

Onderin de tekst vind je de link naar Hipsy om deze workshop te boeken

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige poses moeilijk of misschien zelfs onmogelijk voor je zijn?
Waarom voel je je beperkt of ervaar je pijn bij het doen van bepaalde bewegingen?
Waarom krijg je steeds dezelfde blessure?

Heb je (wel eens) last van, of wil je onderstaande graag voorkomen

Last van aanhechtingen van spieren of pezen? (voelt als scherpe pijn in bijvoorbeeld schouder of bil wanneer je rek geeft op de spier)
Last van je bekken en/of schaambeen?
Last van je elleboog?
Slijmbeursontsteking?
Last van je onderrug?
Of eigenlijk van alle gewrichten?
Stijfheid in de ochtend?
Heb je het gevoel dat je blessuregevoeliger bent dan voorheen?
Dan zou het wel eens kunnen zijn dat je hormoonhuishouding aan het veranderen is.
“Wat? Nee joh, ik ben pas 35, 40, 45……!
Dit is de reactie die je meestal krijgt wanneer je mensen met blessures die ‘ineens’ de kop op steken spreekt. Want het is nu eenmaal echt waar dat vanaf je 35ste je hormonale huishouding verandert. En dat kan dus fysieke (en mentale) gevolgen hebben. Je banden, pezen, spieren en gewrichten worden kwetsbaarder wanneer je oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon) dan gaat schommelen.
Gelukkig is kennis ook in dit geval macht en kun je een hoop verbeteren of voorkomen. Door te snappen wat je lijf nu nodig heeft en op welke manier bewegen fijn is en jijzelf lekker fit blijft.
We gaan kijken naar hoe ons lichaam in elkaar zit – botten, spieren en fascia (bindweefsel) – wat is de rol van fascia in beweging, waarom is het zo belangrijk om dit weefsel te stimuleren en waarom juist dan op een goede manier blijven bewegen/sporten zo belangrijk is. Fascia wordt beïnvloed door hormonen en kan een grote impact hebben op je bewegingsmogelijkheden. We zullen je laten zien hoe verschillend onze lichamen zijn en waarom elk lichaam misschien iets anders (of heel anders) nodig heeft.We vinden dat het hebben van een idee van hoe je lichaam werkt je practice zoveel rijker en veiliger maakt.

Daarom organiseren Marieken van der Leest en Ehud Neuhaus bij YogaToday de workshop Yoga, Fascia & Hormonen voor alle vrouwen die interesse hebben in de vaak moeilijke fase die vrouwen doorgaan: de overgang.

Over de docenten

Marieken van der Leest is (bedrijfs) Oefentherapeut, ergonoom en hormoon-coach en al bijna 10 jaar yogabeoefenaar bij YogaToday.
Ehud Neuhaus is een functioneel yoga leraar die al 10 jaar les geeft, o.a. bij YogaToday. Hij studeert bij en assisteert Paul & Suzee Grilley, grondleggers van Yin Yoga.