Yin & Restorative Yoga 90min

Måndag, 9 september • 18:00 - 19:30
Sandra Fagerström
Sandra guidar hatha flow, slow flow, restorative, yin, yoganidra och meditation med fokus på att låta yogan möta oss där vi är, som ett stöd för fysisk och mental hälsa. Vår yoga kan lära oss att vara i kroppen med självmedkänsla och medveten närvaro och min grund vilar i vetenskap och beprövad erfarenhet. "Jag skapar gärna klasser med intention och flow där vi tillåter oss att landa hem för grundning, stabilitet och återhämtning." Sandra erbjuder också lymfmassage samt coachande samtal utifrån ACT, Acceptance and Commitment Training. ACT har sitt ursprung i traditionell beteendetereapi, kognitiv beteendeterapi (KBT) och mindfulness, vilket skapar en helhetsapproach för att främja psykologisk flexibilitet och ökat välbefinnande.

Beskrivning

Det här är en längre klass för dig som vill börja veckan med att främja återhämtning och minska stressrelaterade symtom. Vi släpper på spänningar i kropp och sinne och klassen tar oss genom movin yin yoga, restorative yoga och avslutas med en ljuv yoga nidra.
Du erbjuds varsam assistering och vi fördjupar praktiken med tyngdkuddar, ögonkuddar, tyngre filtar, bolster och ullmattor. En klass för dig som är nybörjare eller vill fortsätta fördjupa din praktik.

Yinyoga har visat sig ha stor påverkan både på den fysiska kroppen, muskler och fascia, med ökad rörlighet, flexibilitet och smärtlindring. Moving yin är en mjuk och tillåtande form av yinyoga, där du bjuds in till att skapa rörelser före, under och efter positionen. Med hjälpa av rörelserna kan du lättare vara inkännande och tillåtande mot din egen kropp. Vi avslutar klassen med 2-3 positioner restorative yoga, som är den lugnaste yogaformen som är såväl avstressande som avslappnande. Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning – fysiskt, mentalt och själsligt. Restorative yoga går ut på att låta kropp och sinne få vila och återhämta sig och utförs genom mjuka, stilla och avslappnande positioner som ger maximal avlastning. Vi håller var position mellan 6-20min. Yoga nidra är en guidad meditationsteknik som även kallas yogisk sömn och som vanligtvis utförs liggandes. Vår yoga nidra kan fördjupa praktiken ytterligare genom att bidra till en total djupavslappning, där vi löser upp även mentala spänningar. På sanskrit betyder nidra sömn och yoga nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning.

Din investering: Klippkort eller drop-in 90min 250kr
Varmt välkommen