Lymfmassage 60min

Fredag, 13 september • 15:00 - 16:00
Sandra Fagerström
Sandra guidar hatha flow, slow flow, restorative, yin, yoganidra och meditation med fokus på att låta yogan möta oss där vi är, som ett stöd för fysisk och mental hälsa. Vår yoga kan lära oss att vara i kroppen med självmedkänsla och medveten närvaro och min grund vilar i vetenskap och beprövad erfarenhet. "Jag skapar gärna klasser med intention och flow där vi tillåter oss att landa hem för grundning, stabilitet och återhämtning." Sandra erbjuder också lymfmassage samt coachande samtal utifrån ACT, Acceptance and Commitment Training. ACT har sitt ursprung i traditionell beteendetereapi, kognitiv beteendeterapi (KBT) och mindfulness, vilket skapar en helhetsapproach för att främja psykologisk flexibilitet och ökat välbefinnande.

Beskrivning

Varmt välkommen till en stund av ljuv avkoppling för kropp och sinne för ökat flöde av lymfvätska samt stressreduktion. Lymfmassage är en lugnande och mjuk massagemetod som stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Du vilar ner på en varm massagebänk, försedd med IR-madrass. 60min behandling ger dig en välgörande dränage av framsidan av kroppen, utförd med väldoftande ekologiska oljor.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och har betydelse för att din kropp ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Under ett dygn bildas två till fyra liter lymfa i kroppen.
Ett trögt lymfsystem kan göra att du känner dig svullen i armar, ben och ansikte, men kan också ge smärta i nacke och rygg, yrsel, huvudvärk, sömnsvårigheter och domningar och stelhet i kroppen.
Massagen stimulerar lymfsystemet så att överskottsvätska och slaggprodukter som finns i kroppen kan transporteras bort och ditt immunförsvar förbättras. Lymfdränagen gör också gott för muskler och leder och vi håller vår bindväv/fascia frisk vilket har stor betydelse för vår hälsa på flera sätt.