Warm Yin Yoga - 75 min

Dinsdag, 26 november • 20:30 - 21:45
Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk
Sarah Peeters

Beschrijving

In een aangename warmte (30°) word je meegenomen in de zachtheid van yin yoga: een rustige, trage vorm van yoga. De houdingen worden doorgaans 3 tot 5 minuten aangehouden en zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel (fascia) en de gewrichten. De dieperliggende spieren worden zachtjes gerokken en deze les maakt je bekkengebied los. Door lang in een houding te blijven, heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en ze misschien te verleggen na een tijdje. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook enerzijds de aangename warmte, en anderzijds het rustige karakter van een Hot Yin Yoga-les dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo heerlijk omdat je even niet heel intensief hoeft te bewegen (je zit of ligt in een houding), maar juist de tijd neemt voor je lichaam en jezelf. Iedereen heeft baat bij yin yoga; mensen met een zittend beroep, atleten, jong en oud. Doe je vaak aan pittige sporten of yogastijlen (hot yoga,…) dan doet een yin-les wonderen!

Er zijn matjes, blokken, riemen, dekens, kussens en bolsters aanwezig in de zaal. Voor Hot Yoga (40°) en Warm Yin Yoga (30°) is het gebruik van gripdoeken verplicht. Dit zijn doeken die de volledige oppervlakte van je mat bedekken, waardoor uitglijden op de natte mat vermeden wordt. Indien je geen gripdoek hebt, kan je 1 huren per les aan 2€ of eventueel kopen aan 20€.
Je mag uiteraard steeds je eigen materiaal meebrengen. De materialen mogen gebruikt worden (gratis), mits respect voor het materiaal.

- Doe losse comfortabele kledij aan. Breng eventueel een flesje water mee (geen wegwerpflesjes want we houden niet van afval - je kan je flesje steeds vullen in de studio). Breng ook 1 grote handdoek mee om op je matje te leggen. Matten zijn gratis te gebruiken.

- Er is 1 douche beschikbaar in de yogastudio.  Om iedereen de kans te geven om te kunnen douchen, dringen we aan om max. 2 min. te douchen, zo moet niemand te lang wachten.

Voor de lessen Hot Yoga (40°) en Warm Yin Yoga (30°) dien je in goede gezondheid te verkeren. Deze lessen vergen veel van je lichaam omdat deze op 40°/30° gegeven worden. Heb je mogelijks hart- & vaatafwijkingen, of hart- & vaatafwijking ziekten, lage/hoge bloeddruk, hoge cholesterol, astma, beenbreuk, suikerziekte, overspannen spieren, algehele vermoeidheid, slapeloosheid, algemene verminderde gezondheid door andere mogelijke ziekten (bepaalde medicatie die je dient te nemen), dan raadpleeg je best eerst een arts voor je je inschrijft. Ben je zwanger? Dan wacht je best tot 3 maanden na de bevalling om met deze lessen te beginnen.

IN ELK GEVAL: VOOR JE AAN HOT YOGA (40°) OF WARM YIN YOGA (30°) BEGINT CONSULTEER JE BEST JE ARTS OF DOKTER.

Heb je je geregistreerd voor de eerste les Hot Yoga of Hot Yin Yoga, kom dan zeker minstens 20 min. voor de les start naar de studio. Je dient een document te ondertekenen waarin het volgende is vermeld:

Naam:
Voornaam:
Adres:
Geboortedatum:
Beroep:
Mobiele telefoon:
Contact + telefoonnummer in geval van spoed:
Hoe heeft u ons gevonden: vriend/kennis/familie, flyer/poster, Facebook, Instagram, van horen zeggen, andere.......................................................(doorstreep wat niet past)

Verantwoordelijkheidsverklaring:
---------------------------------------------------
Om het beste te garanderen voor jouw gezondheid tijdens het uitoefenen van Hot Yoga (40°) of Warm Yin Yoga (30°), ben je zelf verantwoordelijk om voor elke Hot Yoga (40°) of Warm Yin Yoga (30°) die je gaat beoefenen, volgende regels te aanvaarden:

Ik verklaar dat ik:

- in algemeen goede gezondheid verkeer en in de laatste 6 maanden voorafgaand aan de les geen ziektes, kwetsuren, hoge bloeddruk, hoge hartslag, hoge cholesterol, of andere afwijkingen heb en ik bevestig dat ik volledig geschikt ben om de oefeningen tijdens de Hot Yoga (40°) of Warm Yin Yoga (30°) te kunnen uitvoeren.

- ik u schriftelijk op de hoogte zal brengen in geval van bepaalde ziekte, en het is mijn verantwoordelijkheid om u of de docent te informeren van mijn medische toestand voor dat de les aanvangt.

- MIJN HUIDIGE MEDISCHE CONDITIE IS: (schrappen wat niet past, omcirkel wat wel past, omschrijven op stippellijn)
ZWANGER / HARTZIEKTE / VAATZIEKTE / HOGE OF LAGE BLOEDDRUK / ASTMA / BEENBREUK / SUIKERZIEKTE / OVERSPANNEN SPIEREN / BEPAALDE ZIEKTEN AAN DE ORGANEN / OF ANDERE ZIEKTEN ................ / VOORGESCHREVEN MEDICATIE .............................

- ik ben me ervan bewust dat de les Hot Yoga (40°) een zware vorm van yoga is die uitgevoerd wordt in een zaal op een temperatuur van 40° graden Celsius, de luchtvochtigheid is er ongeveer 50%, en dit gedurende 75 min. Warm Yin Yoga (30°) wordt uitgevoerd op 30°graden Celsius met een luchtvochtigheid van 50%, maar deze houdingen zijn trager, meestal zittend of liggend. Deze stijl van yoga is iets minder intens dan Hot Yoga (40°). De krachtige fysiek inspannende oefeningen van Hot Yoga (40°) kunnen reacties aan mijn lichaam zoals: duizeligheid, misselijkheid, flauwvallen, uitdroging, uitputting, zonneslag-gevoel, en hyponatremie (laag sodium peil) en ik ben me volledig bewust van de mogelijke risico's, gevaren en gevolgen.

- ik zal de instructies volgen die de docent mij geeft, over hoe de yogaoefeningen moeten uitgevoerd worden. Indien ik weiger de correcte instructies te volgen, sta ik zelf in voor de gevolgen.

Datum:

Naam + handtekening: