Bekijk nu
Yoga Nidra Zelfliefde, diepe ontspanning en vertrouwen
Rosa Rizzo
27 september 2024 • Duur: 39 minuten
Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek waarbij je lichaam volledig tot rust komt, terwijl je geest helder en wakker blijft. Deze specifieke Yoga Nidra oefening is ontworpen om je in een staat van diepe ontspanning te brengen en om je vertrouwen in jezelf en het leven te herstellen.

Een wezenlijk onderdeel van deze praktijk is het Sankalpa, een positieve intentie of affirmatie die je tijdens de sessie plant in je onderbewustzijn. Het Sankalpa wordt in het begin en aan het einde van de Yoga Nidra herhaald, wanneer je geest bijzonder ontvankelijk is.

Het Sankalpa dient als een krachtig middel om persoonlijke doelen of gewenste veranderingen te manifesteren. Het is een korte, krachtige zin, geformuleerd in de tegenwoordige tijd, alsof het al werkelijkheid is. Door deze intentie diep in je bewustzijn te zaaien, geef je je onderbewuste de opdracht om dit te realiseren.

Tijdens de visualisatie wordt ook het zuiveringsritueel van Ho'oponopono geïntegreerd, een oude Hawaiiaanse methode voor vergeving en innerlijke heling. Door de mantra "Het spijt me, vergeef me, dank je, ik hou van je" te gebruiken, zuiver je jezelf van negatieve energieën, los je emotionele blokkades op en creëer je ruimte voor vrede, balans en vertrouwen.