Extra les! Restorative Yoga met Anouk
Wachtlijst
Vrijdag, 28 juni • 11:00 - 12:30
Jade Jongeneel
Beschrijving
Restorative Yoga betekent letterlijk 'herstellende yoga' of 'vernieuwende yoga' en is bedoeld om tot diepe ontspanning te komen en daarmee het lichaam te laten herstellen. Dit houdt in dat je met het beoefenen van deze yogavorm het zelfherstellende vermogen van je lichaam activeert.

“Bij jou zou ik naar restorative yoga gaan. Echt. Jij snapt en ademt dit. Je hebt het zo goed gedaan. Het voelde moeiteloos, waardoor ik zo goed kon ontspannen bij jou. Alsof je het al jaren doet.” Gitty Gier, restoratieve yoga docent.

Anouk: deze woorden ontving ik aan het eind van mijn examen, nadat ik begin dit jaar een restorative teaching opleiding in Hilversum volgde. Een aantal jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met deze mooie yogavorm, tijdens een zware burn out en plotseling opkomende (en helaas chronische) oogklachten. Restoratieve yoga hielp (en helpt) mij om mijn veelal gespannen lichaam te ontspannen. Door de fijne zachte asanas (houdingen), die van je lichaam geen enkele inspanning vragen. En waarbij je je lijf ondersteunt met bolsters, kussens en andere props. Restoratieve yoga heeft mij, na 2 jaar veel lessen te volgen, gegrepen. Daarom besloot ik een docentenopleiding te doen. In eerste instantie puur voor mezelf maar na de vleiende woorden van Gitty die ik met jullie deelde, onderzoek ik graag of lesgeven een volgende stap voor mij is.

Ik doe dit graag met jullie samen en ben blij en dankbaar dat Jade mij deze (veilige) kans biedt. De les is op donatie maar hiertoe ben je zeker niet verplicht. Veel liefs en hopelijk tot de 28e 🙏🏻🤍