*VOL* Circle of Rura - Jaarwielviering Yule
Vrijdag, 22 december • 19:30 - 22:30
Neerstraat 78, Roermond
Sanne Cardinaals
Beschrijving
Yule is het oude Midwinterfeest, waarbij het wiel van het jaar, na de zonnewende, weer op gang gebracht wordt. Daarmee wordt de groeikracht van de natuur opnieuw geactiveerd. Tot Midzomer zal de zon elke dag aan kracht winnen.

Wat kun je verwachten? Vier met ons samen de jaarwiel vieringen, in deze editie vieren we Yule. Je wordt meegenomen in een reis door deze jaarviering heen, en vieren we dit moment met iets moois creëren, yoga, cacao en super mooie verbindende oefeningen.


* Uitleg naam (Circle of Rura): Roermond werd in 1130 Ruregemunde genoemd. Het eerste woorddeel verwijst naar de rivier de Roer, die genoemd zou zijn naar een Keltisch-Germaanse watergodin "Rura".

Het jaarwiel en de acht jaarfeesten De Kelten vierden de flow van de Aardecyclus door het jaar in acht delen te verdelen. Acht Festivals om de Aarde Moeder te eren, te zingen, te dansen, te reflecteren en samen te komen als community. Deze vieringen stonden in het teken van ‘delen’ en focussen, en het gaf hun structuur aan hun leven. Het Jaarwiel is niet enkel het veranderen van het ene seizoen naar het andere. Naast de seizoensverandering, is er ook een verandering in de energie van de Aarde. Deze energiepatronen hebben invloed op ons allemaal, of we ons er nu bewust van zijn of niet. Door de flow en richting van deze energie te leren begrijpen, kunnen we er in mee bewegen, er mee in harmonie zijn, als ware bewoners van onze planeet Aarde: deelnemend en telkens in verandering op alle niveau's van ons hele wezen en ons 'zijn'.

Samhain (31 okt)
Yule (21 dec)
Imbolc (2 feb)
Ostara (21 mrt)
Beltane (2 mei)
Midzomer (21 juni)
Lammas (2 aug)
Mabon (21 sep)



Praktische Info:
 Yule viering van 19.30– 22.30u