Bekijk nu
Pranayama | een frisse wind door je systeem | 25 min. resetten en zijn | Nederlands
Docent YPB
8 oktober 2024 • Duur: 24 minuten
In deze zittende Yoga practice deel ik de regulerende ademtechniek, ofwel pranayama, ’Nadi Shodhana’ met je. Deze ademtechniek reinigt je energetische systeem, wat het effect kan hebben van een zachte reset en het gevoel van balans. Je kunt deze ademtechniek niet fout doen, en tijdens de oefening deel ik ook meerdere opties met je, zodat je zelf kunt invoelen wat er voor jou, vandaag, het prettigst werkt.

Voorafgaand aan de Pranayama voelen we samen een aantal bewegingen in op een rustig tempo, die je zittend op een stoel, bankje of op je Yogamat kunt beoefenen. Na het ademwerk komen we weer bij deze oefeningen terug. Zorg dat je tijdens deze practice zo comfortabel mogelijk zit, op een manier waarop je bovenlichaam alle ruimte kan innemen met de adem. Je kunt hiervoor extra kussens, dekens en andere soorten steun opzoeken.

Het beoefenen van deze Yoga-practice is helemaal op eigen risico. Yoga-vormen mogen nooit pijn doen: forceer niets en wanneer het onprettig aanvoelt, stop dan met een houding of oefening. Yoga mag joú ont-moeten, waar je bent, en behoefte aan hebt, in dit moment.

Een heel fijn Yoga-moment toegewenst!

Warme groet,
Leneth Witte ((Online) Yoga-docent bij Yoga Puur Breda) 🧘🏼‍♀️