Yoga challenge 'De bron'. Kundalini yoga en Meditatie met Annie on Vimeo
Annie Douma14 februari 2023 • Duur: 5 uur
Kundalini yoga en Meditatie met Annie. Veel video’s inclusief extra’s en bovendien de video 'Yogische technieken'.
Over het thema 'de bron'. Jouw bron.
Je eerste zelf. Je ziel. Gelijktijdig ook je eerste emotie. Namelijk angst. Angst is een goede emotie. Het heeft er voor gezorgd dat je nu nog steeds leeft. Het is de wortel van al je emoties. Bijvoorbeeld boosheid. Poëtisch gezegd zijn al je emoties zintuigen van je ziel. Dus koester je emoties. Leer ze kennen. Wordt er vrienden mee. Zodat je hun boodschap kan waarnemen.
Alles gaat gemakkelijker wanneer je rekening houdt met de energie rondom je. Bijvoorbeeld de maanstand en het jaargetijde.
In 4 weken tijd zien wij de maan in al haar standen (de maan zelf verandert niet, wel de mate van zonlicht die schijnt op de maan).
O.a. de maan beïnvloedt ons.
In grote lijnen is daardoor de energie die ons omringt 2 weken actief en 2 weken rustig.
De twee weken van toenemende maan, via volle maan, tot afnemende maan is 'actief' (yang, Shiva, wit, mannelijk, plus, vorm etc.). Deze periode is zeer geschikt om jezelf iets nieuws te leren (b.v. dagelijks yoga doen).
De twee weken van afnemende maan, via nieuwe maan (donkere maan), tot toenemende maan is de energie die ons omringt 'rustig' (yin, Shakti, vrouwelijk, min, stromen etc.). Dat maakt deze periode zeer geschikt voor afronden, opruimen, ruimte maken, rust etc.
Ook dan is dagelijks yoga doen een goed idee. Want yoga gaat over balans. En heeft actieve onderdelen en rustige onderdelen.
Niet alleen de maanstand bepaalt de energie rondom ons, ook het jaargetijde.
Bijvoorbeeld de eerste maanden van het jaar. De energie is dan ‘ingekeerd’.
Wees slim en laat de ons omringende energie voor je werken (in plaats van er tegen in gaan).
En natuurlijk, je blijft doorgaan met al je noodzakelijke taken. Maar je kan wel een accent verschil aanbrengen: proactief of achteroverleunend.
Je doet de lessen van deze Yoga challenge in je eigen tijd en op je eigen plaats. Neem er je tijd voor. Het liefste doe je iedere dag een les. Meerdere op een dag kan ook.
Gelijktijdig zeg ik: wees niet te streng. Soms is ‘niet-een-video-les-doen-deze-dag’ juist YOGA DOEN. Het gaat immers om balans.
Besluit vooraf hoeveel tijd je er vandaag aan wilt besteden. Kies vervolgens je video-les. Een lange les kan je natuurlijk ook in delen doen.
Meer over een Yoga challenge.
Mijn ervaring (Annie). ‘Ik herinner me goed dat ik een rustdag nodig had tijdens een van m’n Yoga challenges. Ik was zo verstandig om die ook te nemen. Om na zo’n pauze weer verder te gaan met die uitdaging om dagelijks een yogales te doen, voelde als moeilijk. Totdat ik dacht aan andere deelnemers, die net als ik, op hun eigen plaats en in hun eigen tijd en wellicht ook met hun eigen belemmeringen bezig waren. Toen was ik gelijk geïnspireerd om die dagelijkse yogales te doen. Zo werkt dat als je yoga doet in een groep. Samen kom je individueel verder. En afstand en tijdstip maken dan niet uit.’
De ervaringen van andere deelnemers van een Yoga challenge:
‘yoga durven doen op de camping, buikspieren voelen, spierpijn, rustdag nodig, hoofdpijn opgelost, veel loslaten, veel dromen, in een groep kom je verder, leuk om te doen en gesterkt door het samen te doen, volgehouden, er uit halen wat je kan en wat je op dat moment nodig hebt, inspirerend om het samen te doen, respect voor alle deelnemers, naar eigen kunnen’.
Wil jij dat ook ervaren?
Doe dan mee aan deze Yoga challenge.
Om elkaar aan te moedigen hebben we contact met elkaar in een WhatsApp groep. Wil je deelnemen in die WhatsApp groep? Laat het me weten. info@yogadiemen.nl Ik heb je telefoon nummer dan nodig.
Veel plezier, liefs Annie.
info@yogadiemen.nl
www.yogadiemen.nl